dimecres, 24 d’abril del 2013

24 d'abril




          Com cada any es repeteix el ritual.

     Des que el vaig parir, Víctor assalta el meu llit molt abans que la llum s'endevine a través de la finestra de l'habitació, per a no perdre el privilegi de ser el primer a desitjar-me un feliç dia d'aniversari i dedicar-me la seua última ocurrència, la d'avui ha sigut: "somriu sempre i la teua vida serà meravellosa" (ho faré). La resta de la família juguen a la distracció fent-se els oblidadissos, però la meua insistència en els dies previs fa difícil l'oblit.

     Després, arriba l'espill, el maleït espill, aquell espill que reflecteix el rostre de la persona que sóc, i que delata sense compassió el pas del temps.

     Observe la meua imatge i descobrisc solcs que no recordava haver vist abans, o potser si?, no ho sé, i en cada solc crec veure una història, i reconec en cadascun un record evocador. 
      
        La tristesa i les llàgrimes deixen la seua petjada en l'ànima, en el rostre cada solc és un tatuatge vital, que donen fe de l'existència de vida i de tants i tants moments bons, que componen el meu bagatge i que han sigut reals.

     A la vida, li demane que em permeta repetir per molts anys aquesta cerimònia anual. Conscient que arribaran noves decepcions i entrebancs, però també , desitjant amb força tot el que encara queda per gaudir, esperant molts instants de plenitud; de les decepcions procuraré remuntar-me el més ràpid que puga, sense acritud , els bons moments en canvi els guardaré en el més profund del meu ser, on guarde la clau que obri la porta a l'esperança.

Xelo Llopis

abril 2011

4 comentaris:

  1. Xelo, t'entenc! Els meus em fan proves d'amor que sempre em guanyen. I el mirall no perdona, però cal insistir en fer que l'ànima sigui jove mentre el cos aguanti.

    I moltes felicitats, que els anys et siguin còmplices en la creació i comprensió del que t'envolta!

    ResponElimina
  2. Que per molt anys podeu repetir el ritual, sempre amb la aquesta actitud positiva, intel·ligent i esperançada.

    ResponElimina
  3. Què bonic, quant sentiment.
    Per molts anys i anys.
    Una besada.

    ResponElimina